Zoek
Sluit dit zoekvak.

Organisatieopstellingen door heel Nederland

Loop je vast in je werk of met je bedrijf? Heb je het gevoel dat belemmerende patronen zich steeds blijven herhalen? Ervaar je hierdoor wellicht zelfs fysieke en/of mentale klachten bij jou of je werknemers die telkens terugkeren of blijvend lijken? Door dieper in te gaan op de dynamiek van jouw organisatiesysteem pakken we de kern van de problematiek aan. Systemisch werk kan leiden tot inzicht, acceptatie en een sleutel tot oplossingen.

 

Mijn naam is Bernadette Wilms, coach in Systemisch Werk en facilitator van organisatieopstellingen. Mensen en bedrijven met wie ik heb mogen werken ervaren mijn sessies als integer, waardevol, confronterend en bevrijdend.

Een organisatie- of bedrijfsopstelling is gebaseerd op de familieopstelling. Net als een familie is ook een bedrijf een systeem dat bestaat uit verschillende onderdelen die als geheel samenwerken.

 

Een organisatieopstelling is een ruimtelijke weergave van een organisatie, waarin medewerkers, afdelingen, netwerkpartners, stakeholders, producten, thema’s of doelen in de ruimte worden opgesteld in verhouding tot elkaar.

 

Op het gebied van organisatieopstellingen zijn veel vormen te onderscheiden. Opstellingen voor ondernemers, opstellingen voor familiebedrijven, opstellingen inzake fusies, opstellingen rondom het werkproces, opstellingen in verband met trauma’s in organisaties, teamopstellingen, loopbaanopstellingen en re-integratieopstellingen.

Ieder bedrijf heeft haar eigen dynamiek en dus ook haar eigen overlevingsmechanisme. Bij bedrijfsopstellingen worden 4 basisprincipes gehanteerd:

 

  • Ordening: Voor iedere werknemer is er een duidelijke plek in de organisatie waarbij het van belang is dat er voldoende vrijheid en ruimte is voor het goed uitvoeren van zijn functie. Er heerst een duidelijke en gezonde hiërarchie

  • Binding: Het systeem wil compleet zijn en alles hoort erbij. Alle leden van het systeem hebben dus recht op een plek. Maar ook voor ieder bedrijf op de markt is een plek

  • Balans: Er moet evenwicht zijn in uitwisseling van energie. Een gezonde uitwisseling tussen werknemers onderling en de organisatie zorgen voor succes

  • Bestemming: Dit gaat over het bestaansrecht van de organisatie. Het bestaansrecht krijgt invulling vanuit de samenleving. Vragen die hierbij gesteld kunnen worden zijn: Waar zijn wij voor opgericht? Wat willen we bijdragen aan de samenleving? En aan wie in het bijzonder?

Als één of meerdere van deze basisprincipes verstoord zijn, veroorzaakt dat verschillende problemen. Denk hierbij aan het continu terugkomen van onderlinge geschillen, lage omzet, onvrede, frustratie, veel verloop of een onverklaarbaar hoog ziekteverzuim. Herken je één of meer van bovenstaande problemen terug in je eigen bedrijf of als werknemer binnen je organisatie en wil je inzicht in de problematiek en werken naar een blijvende oplossing? Ben je op zoek naar een écht zinvolle invulling van je heisessie of teambuilding dag, om je team te versterken en de productiviteit van je afdelingen te optimaliseren? Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden. 

 

Ik faciliteer organisatieopstellingen door heel Nederland:

Groningen – Friesland – Drenthe – Overijssel – Flevoland – Gelderland – Utrecht – Noord-Holland – Zuid-Holland – Zeeland – Noord-Brabant – Limburg 

Neem contact met mij op voor de mogelijkheden of voor het aanvragen van een offerte.

Referenties