Zoek
Sluit dit zoekvak.

Over mij

Mijn naam is Bernadette Wilms. Ik ben kleindochter, dochter, zus en moeder. Vanuit een brede ervaring als leidinggevende binnen verschillende sectoren ontwikkelde ik jaren geleden interesse in het coachen en begeleiden van mensen en trajecten. Met veel liefde heb ik jarenlang individuen, bedrijven en zelfs dieren weer op weg geholpen. Maar ondanks mijn ervaring, opleidingen en specialisaties bleef ook ik zelf steeds tegen telkens terugkerende blokkades en belemmeringen aanlopen. Hoe was dit mogelijk, ondanks zoveel expertise? En hoe kon ik eigenlijk anderen helpen wanneer zaken in mijn eigen leven ook niet stroomden?

Ik besloot deel te nemen aan een opstellingendag om meer inzicht te krijgen in datgene waar ik tegenaan liep. Door inzicht te krijgen in de dynamiek van mijn systeem kon ik eindelijk aan de slag met mijn eigen pijnpunten. Een intensief traject met veel innerlijk werk volgde. Daardoor kreeg ik weer nieuwe inzichten en volgde er nog meer innerlijk werk. Mijn kijk op mijzelf, op mijn naasten en zelfs op de hele wereld veranderde compleet.

Voor het eerst in mijn leven ging ik het heft daadwerkelijk in eigen hand nemen. Begon ik écht de verantwoordelijkheid te nemen voor dat wat bij mij hoort. En dat waarvoor ik me verantwoordelijk achtte, maar wat eigenlijk helemaal niet aan mij was, liet ik los. Dit had grote en uiteindelijk prachtige gevolgen, niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn gezin en voor de andere systemen waar ik onderdeel van uitmaak.

In navolging van mijn eigen traject heb ik zelf de opleidingen systemisch werk en familieopstellingen, de verdiepingsopleiding en de opleiding opstellingen met kinderen en jongeren met goed gevolg doorlopen om vervolgens deze prachtige techniek toe te kunnen passen in mijn praktijk. Hoe verder ik in het proces zat, hoe meer ik me begon te beseffen dat het niet gaat om het ‘weten’, maar om het ‘kijken’, ‘voelen’ en ‘vertrouwen’.

Omdat ik zelf mijn helingsproces met behulp van systemisch werk en opstellingen heb doorlopen, kan ik je dus niet alleen als expert, maar ook als ervaringsdeskundige de begeleiding bieden die je nodig hebt.

Mensen met wie ik heb mogen werken ervaren de sessies als integer, veilig, confronterend en bevrijdend.

Mensen met wie ik heb mogen werken ervaren de sessies als integer, veilig, confronterend en bevrijdend.​