Zoek
Sluit dit zoekvak.

Groepsopstellingen / familieopstellingen

Wanneer er sprake is van een verstoorde (familie) dynamiek zien we onder meer de volgende klachten: zelfsabotage, faalangst, ongelukkige relaties, eenzaamheid, verstoorde familieverhoudingen, het gevoel je leven niet op de rit te krijgen, erfelijke ziektes, psychosomatische klachten, burn-out, slechte gezondheid, verslavingen of stoornissen. Het inzetten van een groepsopstelling is een bijzonder effectieve manier om inzicht te krijgen in jouw situatie en deze ook daadwerkelijk te veranderen.

Een groepsopstelling is een sessie waarbij een deelnemer een vraagstuk inbrengt waar hij of zij helderheid over wil krijgen. Voor de hoofdrolspelers in dat vraagstuk, vaak familieleden van degene die het vraagstuk inbrengt, worden andere deelnemers uitgekozen als representant. Een groep bestaat uit zo’n 8 tot 12 personen. Op één dag is ruimte voor maximaal 5 deelnemers die een vraag kunnen inbrengen. De overige deelnemers zijn representant of toeschouwer. Als representant vervul je een belangrijke en bijzondere rol. Niet alleen voor de deelnemer die inzicht wil, maar ook voor jezelf. Vaak herken je iets bij jezelf wat ook in het systeem speelt waar je in gezet bent. Je bent niet voor niets uitgekozen voor die representantenplek.

Opstellingen werken door op zowel de cliënt en het (familie)systeem, als op de toeschouwers en representanten. Als representant ervaar je de verschillende  posities en bewegingen, met de daarbij horende gevoelens. Dit helpt je ook persoonlijk verder. Je kunt in een opstelling gevoelens uiten die je zelf ook hebt, maar die je misschien niet zo snel geneigd bent om te uiten. Dit werkt bevrijdend. Ook komt het voor dat je als representant meer inzicht krijgt in eigen thema’s of een antwoord vindt op iets wat je zelf bezighoudt. Als representant leer je ongelofelijk veel en kun je de helende werking van een opstelling ervaren.

Regelmatig werk ik samen met collega’s. Dit zorgt niet alleen voor meer draagvlak en meer mogelijkheden, het werkt ook als een soort intervisie. Door samen te werken en het begeleiden van processen naderhand te bespreken, blijf je alert, krijg je ook zelf steeds weer nieuwe inzichten en op die manier leer je telkens weer van elkaar.

Herken je één of meerdere van eerdergenoemde situaties en/of klachten en wil je heel graag eindelijk écht verandering? Wil je de controle over je eigen leven of situatie weer terug? Neem contact op voor het maken van een afspraak. Ik sta je graag terzijde!

 

Tarieven

Particulier

  • Familieopstelling vraaginbrenger: € 90,00 incl. BTW
  • Familieopstelling representant: € 20,00 incl. BTW

Zakelijk

Neem contact met mij op voor de mogelijkheden of voor het aanvragen van een offerte.

Agenda